Łosoś w marynacie musztardowo-miodowej
Filip: Za wiele to napisać nie mogę. Dane mi było tylko marynaty liznąć z brudnej miseczki, ale zapachy w domu były wykręcające kiszki :)
Składniki (2 porcje):
Łososia myjemy, osuszamy i kroimy w paski o szerokości ok. 3cm. Musztardę mieszamy z miodem, a następnie uzyskaną marynatą wysmarowujemy kawałki filetów. Układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy drobno posiekanymi orzechami, sezamem i siemieniem lnianym. Lekko przyklepujemy, żeby posypka nie odpadła od marynaty. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i patrzymy jak ładnie się rumieni (ok. 25 minut)
Smacznego!
Czas
przygotowanie: 10 minut
pieczenie: 25 minut
Baza przepisu: brak
Składniki (2 porcje):
- filet z łososia: 350g
- musztarda: 4 łyżeczki
- miód: 1 łyżeczka
- orzeszki ziemne: 4 łyżki
- sezam: 1 łyżka
- siemię lniane: 1 łyżka
Łososia myjemy, osuszamy i kroimy w paski o szerokości ok. 3cm. Musztardę mieszamy z miodem, a następnie uzyskaną marynatą wysmarowujemy kawałki filetów. Układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy drobno posiekanymi orzechami, sezamem i siemieniem lnianym. Lekko przyklepujemy, żeby posypka nie odpadła od marynaty. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i patrzymy jak ładnie się rumieni (ok. 25 minut)
Smacznego!
Czas
przygotowanie: 10 minut
pieczenie: 25 minut
Baza przepisu: brak
Print PDF |
Dziś mogę już z czystym sumieniem napisać, że łosoś w tej marynacie, to niebo w gębie :]
Dziś mogę już z czystym sumieniem napisać, że łosoś w tej marynacie, to niebo w gębie :]