Łosoś w marynacie musztardowo-miodowej


Filip: Za wiele to napisać nie mogę. Dane mi było tylko marynaty liznąć z brudnej miseczki, ale zapachy w domu były wykręcające kiszki :)

Składniki (2 porcje):
  • filet z łososia: 350g
  • musztarda: 4 łyżeczki
  • miód: 1 łyżeczka
  • orzeszki ziemne: 4 łyżki
  • sezam: 1 łyżka
  • siemię lniane: 1 łyżka
Wykonanie 
Łososia myjemy, osuszamy i kroimy w paski o szerokości ok. 3cm. Musztardę mieszamy z miodem, a następnie uzyskaną marynatą wysmarowujemy kawałki filetów. Układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy drobno posiekanymi orzechami, sezamem i siemieniem lnianym. Lekko przyklepujemy, żeby posypka nie odpadła od marynaty. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i patrzymy jak ładnie się rumieni (ok. 25 minut)

Smacznego!
Czas 
przygotowanie: 10 minut

pieczenie: 25 minut

Baza przepisu: brak


Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2 Responses so far.

  1. Unknown says:

    Dziś mogę już z czystym sumieniem napisać, że łosoś w tej marynacie, to niebo w gębie :]

  2. Unknown says:

    Dziś mogę już z czystym sumieniem napisać, że łosoś w tej marynacie, to niebo w gębie :]

    Durszlak

    Durszlak.pl

    Flickr

    Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.

    Facebook

    Mikser Kulinarny

    Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów